Pedicuresalon Lucky Feet
 

Zorg goed voor uw voeten!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt zeer eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.


Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Was uw voeten

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, omdat u hiervan een droge huid kunt krijgen. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crëme. Breng de crëme aan op de gehele voet.

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening - meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:  • Druk door slecht passende schoenen,

  • Het verkeerd (te kort) knippen van nagels,

  • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie
Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.


Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eelt randen aan de hiel voor, meestal is de huid daar droger. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:- 1 x per week vijlen op een droge huid (1 richting op!)


- iedere avond uw voeten insmeren met crëmeLET OP: als er echt een kloof dreigt te ontstaan laat deze dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!


Verhelp eelt randen aan de hiel

Wanneer u eelt randen aan de hiel heeft, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen of schoenen met een open hiel loopt. Hierdoor 'hangt' de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Vandaar dat kloven in de zomer vaak erger zijn. De "aanwas" van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Voorkom daarom deze eelt rand door het dragen van goede schoenen!


Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik de handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60°. Bij schimmelinfectie aan de nagel helpt dagelijks druppelen met tea tree oil van het merk CHI.


Goede schoenen uitkiezen

Goede en goed passende schoenen zijn het beste voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en...voetproblemen! Let bij uw aanschaf van uw nieuwe schoenen ook op de breedte van de schoen!